Låt dessa prov gå bra..


Det här är typ matten nu för tiden.. Idag väntar skriftligt prov i matte 5 och en muntlig examination i matte.. Efter skolan ska jag iaf ha en bra kväll med släkt och vänner och fira mina syskon som båda fyllt år!

Jag räcker inte till

Nu är jag hemma efter en vanlig skoldag efter en jobbig helg.. Jag har ingen energi alls och mår allmänt dåligt.. Jag är ledsen läsare men just nu är allt piss! Har precis gått ur bilen efter en lång pratstund med Freja, en behövlig en för jag är så trött, arg och ledsen över skolan. Jag har kämpat i 3 jävla år för att en dag kunna bli veterinär, vilket jag insåg var näst intill omöjligt och la därför ner ribban till djursjukskötare, som jag nu inser inte kommer vara möjligt för mig. Jag tycker det är sjukt hur processen kring intagning till högskola sker idag. På många av skolorna sker intagningen endast på betygen vilket inte alls behöver välja ut dem som är bäst passande för arbetsuppgifterna. Bara för att jag har sämre betyg i fysik och tyska som exempel behöver jag inte vara en sämre djursjukskötare. Det är även jävligt orättvisst att vi på olika linjer med olika lärare ska bli bedömda på olika sätt. Våra lärare säger exempelvis att elever på barn och fritid inte alls har samma krav som vi på natur har, men det är samma kurs.. Hallå det är samma kurs men vi ska inte bli bedömda på samma sätt??? Nähe okej, hur fan kan man då jämföra våra betyg när det handlar om att bli intagen till högskolan?? Det här gäller inte bara ett ämne.. Våra lärare säger att vi på natur är bättre förberedda och kommer klara oss mkt bättre på högskolan än vad teknik och alla andra linjer kommer göra, men vilken betydelse har det om vi inte ens kommer in på högskolan? Om vi inte kommer in på grund av att vi har högre krav på oss och på så sätt får sämre betyg. Det skär i hjärtat och jag skriver det med tårar rinnande på kinderna när jag säger att jag inte räcker till, att jag inte kommer nå min dröm.. Och jag blir jävligt arg över att skillnaderna är så stora! Ska vi jämföras med varandra ska fan bedömningen vara på en likartad nivå. Just nu vet jag verkligen inte vad jag ska göra för det känns som hela min framtid är förstörd. Jag har verkligen kämpat dessa tre år, och till vilken nytta? Hela min klass har kämpat! Vissa äter medicin för att klara pressen.. Folk hoppar av kurser mer och mer.. Stressen är så hög nu och jag känner mig verkligen på botten.. Jag hoppas verkligen jag orkar hålla ut dessa sista dagarna nu.. Men motivationen är inte på topp.. Jag tror min kämparglöd börjar ta slut.. 

Försöker komma igång

Var hemma idag från skolan. Har tappat 5kg på bara två dagar så försöker få i mig allt som går men mår bara illa så fort jag äter.. Jag hoppas jag vaknar imorgon och faktiskt kan äta nånting för det här har jag verkligen inte tid med..

Fan för magsjuka


Känner mig ungefär såhär.. Skulle igentligen ha åkt till Lidingö och tävlat medelsvår C:2 idag men istället har jag spenderat tiden på toan och i sängen idag och igår.. Var verkligen taggad på att tävla idag.. Star har vart jättefin hela veckan och allt var så bra. Igår spenderade jag dagen med jesper(hoppas verkligen du klarar dig ifrån detta), åkte och red och fixade star, spelade lite golf och sen kom magsjukan.. Ska försöka plugga lite men först försöka äta nånting, har inte ätit sen igår morse.. :(

Redovisning i fullmäktigesalen

Idag har jag spenderat hela skoldagen i kommunhuset för att själv redovisa mitt och idas gymnasiearbete men också för att lyssna på alla andra i min klass. Måste säga att vi alla gjorde väldigt bra ifrån oss! Något som var väldigt kul var att rektorn kom fram till mig och ida efter vår presentation, då hon tyckte det var väldigt intressant. Hon vill att vi ska informera vår skolsköterska som är ansvarig för alla skolsköterskor i hela kommunen om våran undersökning. Vår undersökning handlade om oupptäckta synfel och dess påverkan i skolan som resulterade i att flera elever har omedvetna synfel sompåverkar dem negativt i skolan. Med detta vill vår rektor att vi ska vara med och informera och hjälpa till att förbättra de synundersökningar man gör i skolan, för alla skolor i kommunen. Hur kul skulle inte de va om vårt gymnasiearbete faktiskt leder till en förändring?! Är så stolt med tanke på all tid vi lagt ner(även om vi ännu inte är helt klara) och det resultat vi fått! 
Bjuder på en bild på min lilla busninja bara för att hon är så söt!

I think I have found myself


Solen gör mig bara så lycklig! Gårdagen gav mig äntligen lite ny energi! :D

Fina dag!


Idag har varit en bra dag! Började med att gå upp ganska tidigt för att åka och jobba på en dressyrtävling i stallet för unghästar. Alltid lika lärorikt att få sitta och lyssna när dommarna sitter och diskuterar. Efter det åkte jag hem och hoppade i sängen på min kärlek som fortfarande låg och latade sig i sängen. Vi åkte till gymmet en sväng och sedan ner för att möta upp jespers syskon och gå på tivollit lite (tom jag åkte en karusell). Tycker det är såå kul att få vara barnvakt åt så underbara barn och känna sig som en mamma för en stund! Sen tog vi en lunch på en pizzeria innan jesper åkte hem. Lyckades somna i soffan i typ 4 timmar och vaknade upp med huvudverk men bortsett från det har jag haft en bra dag/helg med den finaste människan i mitt liv <3

Vardagsshopping


Tog en tripp på stan idag för att köpa lite presenter till mina syskon. Köpte även detta så ikväll ska jag plugga historia, tjocka mig med lite mjölk och choklad (måste nästan va det godaste) och fixa naglarna :)

Tiden räcker inte till


Känner mig som en fånge i skolan just nu.. Allt är bara jobbigt och har hur mycket som helst att göra de närmaste veckorna.. Ikväll ligger folus på fysik då jag har prov imorrn, men skulle samtidigt behöva göra historia uppsatsen som ska vara klar imorgon och även läsa massa engelska och skriva sammanfattningar för varje kapitel som också snart ska vara klart.. Hur ska man hinna med allt? Och inte blir det lättare av att man är så allmänt trött så man somnar så fort man kollar på böckerna.. Känns verkligen som att studenten är behövlig! Behöver en paus från skolan efter 3 år på natur.. 

Yes! Sommarjobb kirrat

Imorse var jag och jesper på arbetsintervju för ett äldreboende. Jag har nu heltidsanställning på demenseavdelningen vilket faktiskt ska bli kul! Tror jag kommer ha en rolig sommar med tanke på arbetet till skillnad från tidigare år, och tror jag kommer lära mig mycket på vägen! Tagga en sommar med gamlingar! ;) och en bra och behövlig lön efter sommarns slut!

Behöver all energi jag kan få..


Sitter här i soffan och är helt slut i både huvud och kropp.. Igår skrev jag ner vad jag behöver göra varje dag i två veckor frammåt, vilket resulterade i inte en ända ledig kväll.. Allt känns bara tungt och vet inte hur jag ska orka med dessa två veckor.. Som tur är finns det saker i vardagen som får en på bättre humör, som när ninja nyss kom upp till mig, hoppade upp i soffan och började pussas. Sånna små saker i vardagen är guldvärda och dessa veckor känns det som att jag behöver någon riktig kick för att energin ska räcka till.. 

Lördagen var riktigt bra!


Lite efter men.. Hade en rolig kväll som började hos mig och fortsatte på studentfest på KB. Bilderna visar lite olika känslor och sidor vilket nog beskriver min kväll ganska bra. Dagen efter måddes det inte lika bra men som tur är fick jag vakna upp brevid min älskling som allt så mycket bättre! <3

På söndagen spenderades den största delen av dagen i sängen och på soffan, men mitt på dan åkte vi faktiskt iväg till stallet för att duscha Star och fick med oss Jespers mamma och syskon på en liten stalltitt. Att bara ligga och mysa med dig skulle jag kunna göra hur länge som helst!

I don't know what I'd do without you


Idag har vi spenderat 1.5 år tillsammans. Jag vet ärligt talat inte hur det hade gått för mig om du inte fanns i mitt liv. Men en sak vet jag och det är att du är det absolut bästa jag har och jag älskar dig för den mega mupp du är! 

Don't know what to do..

Ännu en helg är kommen, tidengår så himla fort nu. Har ångest över hur jag ska göra med högskola i framtiden.. Var hos syv idag för att verkligen kolla vilka möjligheter som finns till att bli djursjukskötare, där den ända utbildningen är i uppsala som har 40 platser. 40 PLATSER?? I hela sverige?? Vet inte hur jag ska lyckas med det.. Men vill inte bli något annat.. Jag vill verkligen jobba med djur och kunna hjälpa sjuka djur.. Fick iaf ettsamtal om arbete i sommar idag som fick mig lite gladare. Får helt enkelt ta ett steg i taget. I sommar ska jag jobba, sen står afrika resan på schemat och efter det får vi se vart vinden bär.. Nu ska jag iaf ta helg! Även om helgen inefattar en hel del plugg.. :/


Puerto Rico


Tänkte visa lite bilder på utsikten och maten vilket var två av dem bästa grejerna med resan. Utsikten över alla hotell och havet var helt underbart och inte mindre av att se solnedgången nästan varje kväll. På bilden längst ner till höger ser ni en bild tagen nerifrån stan(nere på marken) och då ser ni vårt hotell ligga allra högst upp på berget. Maten var också bra! Speciellt frukostbuffen som jag bara älskar! Tänk om man skulle kunna få det varje dag! 

Nu är den äntligen här!



Såhär känner jag inför 59 dagar kvar till studenten. Kan inte fatta att det är vår tur nu :O samtidigt lurar det en enorm stress i bakhuvudet av allt arbete som är kvar. Bara att köra nu sista månaderna så vi kan stå där, grymt jävla stolta på studentdagen tillsammans! 

Underbara natt!


Igår var vi äntligen hemma igen. Borta är bra men hemma är alltid bäst. Hemresan blev extra lång när jag viste att min älskling väntade på mig där hemma. Men vid ungefär halv 11 var vi hemma och kramen jag möttes av var efterlängtad! Jag har vart borta i en vecka, 7 dagar, men ändå så saknar jag dig.. Nu känns det skönt att va hemma igen och natten igår var bara så underbar. Jag älskar dig nå enormt.. <3

Sooldag


Idag har varit en helt perfekt dag! Solen var framme redan på morgonen och har stannat hela dagen med lite moln då och då, en underbar dag! Detta avslutar veckan ganska bra. Imorrn kommer bussen och hämtar oss vid 11 och då börjar färden hem. Nu längtar jag hem ganska mycket till att få träffa min mupp igen!

Saknar dig moster


Idag är det 7 år sedan min fina moster lämnade oss. Jag kommer speciellt ihåg ditt skratt och din personlighet och önskar jag kunde få ta del av den igen! Hoppas du har det bra där du är Lena! Vi saknar dig <3

780 trappsteg!


Hemma igen efter ha varit en tur i stan, fick med mig en klänning och ett armband. Hemvägen va inte den roligaste.. Efter 780 trappsteg upp till vårt hotell va vi ganska trötta, så nu väntar middags bufé!

Näst sista dagen här


Idag är det lördag och på måndag åker vi hem igen. Idag har det dock inte varit någon sol alls på hela dagen, så denna dag sög.. När inte solen är framme blir det faktiskt kallt så idag har tjocktröjan åkt på.. Ska man behöva frysa på semestern? Nej tack! Imorrn vill jag ha strålande sol hela dagen och då ska det pressas! 

Har köpt smycken som är tänkta till balen som ni ser på bilden. Hoppas det blir bra iaf.. :/

Lärt mig nått nytt såhär på semestern


Kan inte göra mycket annat än att njuta. Både idag och igår var himlen tävkt av moln menom tur va kom solen fram lite senare. Idag har det vart strålande sol hela dagen! Jag har dock mina irriterade värmeutslag som jaghaft solfaktor 30 på. Det är klart man har högt solskydd där man får utslag? Men idag har vi pratat med en "expert" som menar att det är just därför jag får utslagen, för att jag har en för hög faktor som täcker porerna och då kan inte värmen komma ut... Så ja, aldrig mer 30 som solskydd för mig! Imårrn blir det 10 ist! Viktigt är dock att tänka på att detta inte gäller för alla! Vi fick rådet att använda solskydd 8 eller t.o.m mindre men det på grund av att vi alla tre hade en bra grundfärg, annars ska högre solskydd användas ;)

Onsdag



Idag har det inte vart jättemycket sol men har ändå vart ganska varmt. Det var igentligen bara bra så jag hann läsa lite i min engelska bok jag ska försöka läsa ut. Middagen idag bjöd på chokladfontän med frukter vilket inte va helt fel ;) 

Kvällen idag gav mycket skratt och är svårt att förklara, men säger bara att min syster ligger högt på muppskalan och fick oss alla tre till tårar! Stolt att jag lyckades fånga det på film också! XD