Torsdag

Ganska okej dag faktiskt, hade ingen fysik och ingen matte som var sista timmen heller  men stannade ändå kvar en stund och väntade på skjuss till frisören. Har klippt mig, känns jätte kort och slingat det lite mörkare ganska nöjd hade kemi idag också och såklart klarade vi labben i båda försöken, pro elr vad? på engelskan fick vi göra en ganska rolig uppgift, man fick ett papper som man skulle svara på hur man trode att sin kompis skulle svara, så på bilderna så har freja svarat vad hon tror stämmer för mig.. Vi va dock inte så seriösa;) nu ska jag bara chilla i sängen med data och musik! Ha en bra kväll:)
 

Awesome kväll

Längesen jag gjorde något på en vardagkväll men idag gick jag faktiskt och åt på wickmans och därefter på bio. Spenderade kvällen med Elin och som vanligt många skratt! Vi kollade på filmen ego som faktiskt var riktigt bra, så har ni inte nått och göra som många kvällar brukar vara här i enköping så tkr jag ni ska se den;) tack för ikväll Elin! <3


Strul..

Vet att det är något strul med bloggen, flera kommer in på någon sida som heter flippad.nu eller nått sånt.. Vet inte vrf men jag hoppas det försvinner.. :)


Börjar bli lite fullt..

Nu får inte en ända rosett till plats, så måste sätta upp en ny rad;)


Nice dag

Ganska skön dag idag, började 8:45 som vanligt med samhäll, sen får vi reda på att vår matte och fysik lärare var sjuk så då hade vi håltimme tills sista lektionen som börjar typ halv 3, men den flyttades fram så fick sluta tidigare:) nu har jag nyligen kommit hem från stallet, gick riktigt bra på träningen, lite revenge från i sön på serietävlingen. Star var super fin på framridningen men sen blev hon jätte spänd och stressad av busvisslingarna på prisutdelningen som var precis innan jag skulle rida så hon var taggad genom hela programmet.. Men men, nästa gång blir vi farliga;)


Jan. 27, 2013


Slutresultatet! :D


Älskar kladdkaka!

Hade absolut inget att göra så gick upp och bakade en kladdkaka! Finns nog inget godare än en riktigt kladdig kladdkaka:D


Fml..

Det bästa som kunde hända var ju inte riktigt att bli rejält förkyld.. Började skolan 20 över tolv för jag inte kunde gymma imorse och tyskan var inställd, slutade ändå med att jag åkte hem tidigare för att det var så jobbigt. Det är nämligen så att när jag är förkyld så rinner det i mina ögon hela tiden.. Nog det drygaste som finns då jag inte kan va bland folk för det ser ut som att jag gråter hela tiden:/ ahh, hasta att vara sjuk.. Har bara sovit och kollat tv idag.. Hoppas jag är bättre imorrn men ännu mer tills på sön! För då är det debut i LA:4 på seriedressyren! Inget som kan stoppa mig från det! Ha en bra helg alla:) godnatt;)


you make your future of your memories, so forget the bad things in life

 
 
Vill gå vidare och bara glömma allt men samtidigt vill jag minst av allt lämna det... Haft en tråkig kväll, stannade i skolan till typ fem på grund av att jag skrev matte nationella för att kompletera upp till A, får väl se hur det gick.. sen har jag bara chillat och smaskat på lite smått och gott. bl.a saaallad, Är nog en av det bästa sakerna ibland.. både gott och nyttigt:) 

Men are like stars, there are millions of them, but only one, can make your dreams come true


Sämsta dagen någonsin..

Vet inte vad jag ska säga, men det är bara så mkt som åker runt i huvudet nu och jag orkar bara inte.. I helgen var jag bara så glad och nu är bara allt skit. Tror jag seriöst ska bli nunna som jag har sagt ganska länge nu, kärleksproblem är inte min grej och jag orkar inte gå igenom detta ännu en gång till.. Säger bara såhär:

A HEART IS NOT A PLAYTHING, A HEART IS NOT A TOY, BUT IF YOU WANT IT BROKEN, JUST GIVE IT TO A BOY..


To the world you may just be one person, but to one person you are the world!

 
 
 
 
 
 
Rubriken säger det mesta själv men vill bara säga det ändå. Uppskatta dem som bryr sig om dig och tycker om dig, för det som sårar en allra mest är när någon man älskar försvinner. Och även om det känns som att du inte betyder någonting elr har någon stor plats i världen. Så har du en stor plats i mångas hjärtan, många som du vet men också hos andra!
 

Seriehoppning omg 2

I söndags var det seriehoppning kunde tyvärr inte blogga då så gör det nu ist. Var en super dag och Star gick jätte fint runt hela banan. Vi var nolla, alltså vi hade inga fel. men den här tävlingen är bara en av tre delomgångar och därför blir man inte placerad. Men däremot ska man ha 2 st rundor med 0 fel för att gå till finalen. Eftersom jag hade 8 fel förra omg och 0 fel nu så behöver jag vara nolla den tredje omg med! Hoppas på det bästa men plaveringarna bryr jag mig igentligen inte så mkt om. Det är mer än bonus om man hamnar bra. Här är en bild på mig och star från tävlingen ;)
 

Foto dag!

 
Idag tog jag en riktig sovorgon till typ 12.. sen åkte jag till elin för att ta lite fina bilder ut i snön nu när det är snö och var fint väder ute. Sen åkte jag upp för att rida lite och förbereda för imorgon. Då blir det seriehoppning :D tagga till det! nu måste jag tråkigt nog plugga lite, men här har ni lite bilder från dagen :)
 
 

Jag sökte dig och fann mitt hjärta

 
Skönaste dagen nånsin! gick första lektionen på morgonen och den sista på eftermiddagen vilket gav mig typ 4timmar rast när resten gick och lyssnade på info inför olika individuella val. försökte lära mig spela "cod" tror jag det hette vilket gick lite sådär, men men.. Efter skolan åkte jag hem och åt taco, as gott! skulle kunna äta det varje dag. kvällen har spenderats med en speciell person, med lite filmtittande osv. Väldigt mysig kväll och hela dagen har vart awesome! nu ska jag skriva klart min tyska uppgift och sen blir det sova. Godnatt :)
 
gammal bild från turkiet
 

Ditt liv, Dina val, Dina möjligeter!

 
Ligger och tänker på hur och vad jag ska välja i skolan. Vi har nämligen fått info om de olika inriktningarna man kan gå och alla idividuella val osv, men det är mycket svårare än vad jag trodde att veta hur man vill välja. Det finns så mycket saker och många olika vägar att gå. På natur kan man välja antingen naturnatur som är en väldigt tung inriktning då man läser både fysik2 och kemi2, eller natursamhäll som är lite lugnare med samhäll och geogrfai. Men jag har aldrig gillat samhäll och geografi och gör det verkligen inte nu heller. Och eftersom jag länge har velat bli veterinär, djurvårdare eller något åt det hållet är det naturnatur som passar bäst.
 
Men samtidigt måste man tänka efter så man orkar med allt också. Förra terminen gick det utför för mig i slutet av terminen då jag inte alls planerade någonting vilket gjorde att det blev pluggtid sent på kvällen/natten. Ingen bra teknik inför alla prov. eftersom vi hade många prov så han jag liksom inte ta igen det någon gång och jag var trött på lektionerna och presterade inte så bra som jag kände att jag kunde. 
 
Så till denna termin ska jag planera min vardag och inte ha det lika stressigt och jobbigt som förra terminen. Verkligen ett hett tips till er som får ett hårdare schema nu och får mer att göra. Ta det inte i sista sekund, ni förlorar bara på det dem kommande dagarna och det blir inge bra i längden. och planera! annars blir det lätt kvällen innan iaf..
 
Men tillbaka till valen. Eftersom att jag går NIU så tar det upp hela mitt individuella val.Det var tänkt att vi förra terminen hade NIU tid då resten av vår klass hade samhäll, och att vi skulle läsa den samhälls kursen i 2.an. Men eftersom jag hade mina NIU lektioner på kvälarna kunde jag läsa samhällen med min klass ändå och läste alltså mer poäng än vad jag skulle. Så i 2.an, när jag igentligen ska läsa samhälls kursen, som jag redan kommer att ha läst, får jag fri tid. Igentligen har jag alltså inte mer poäng att välja men om jag vill kan jag ändå välja en kurs, men då jag kommer läsa mer än dem 2500p man ska läsa under de tre år man går gymnasiet. 
 
Vi fick i fredags välja mellan långsam eller snab matte, Jag valde snabb eftersom jag troligtvis kommer gå naturnatur då man nästan är tvungen att gå snabb matte. Det som är det svåra med valen är vilka kurser man behöver och hur mycket poäng osv man måste ha för att komma in på senare utbildningar. Och det är svårt att veta hur mycket man kan läsa och ändå orka med. Min ridning tar mycket av min tid utöver skolan och även pluggandet, och jag måste då och då få annan tid till vänner och annat för att orka med. Därför är det svårt att veta hur mycket jag kan välja i poäng för att komma in på det jag vill men ändå inte överbelasta mig så att man inte klarar av det. 
 
Tänkte att jag skulle boka tid hos syven på skolan och få mer klarhet i vad som krävs för det jag vill bli och sen fundera mer på hur mycket jag hinner med och orkar med. 
 
Ska inte babbla mer om det här nu men vill verkligen varna er som får det jobbigare nu denna termin och även dem resterande att gör inte allt i sista sekund och plugga inte kvällarna innan. Ni blir trötta, ni glömmer kunskapen efter nån vecka och då har ni bara slösat bort tiden och samtidigt bara blivit trötta. Och jag säger som vår lärare sa, dem valen man gör nu är väldigt viktiga inför er framtid så tänk igenom det ordentligt och gör inga val efter vad alla andra tänker och väljer utan det är ditt liv, dina val och dina möjligheter och ingen ska kunna stoppa dig för att göra det du vill. Och vet man inte vad man vill bli, gör sånt du tycker är kul, du behöver inte alltid hänga på alla andra utan våga gör som du själv vill och framför allt våga välja efter vad du själv vill, för som sagt, dessa val är viktiga och betydande och det är bara du som kan bestämma vad du vill och älskar att göra, ingen kan välja något du ska älska och spendera ditt liv med, dem kan bara hjälpa dig påv ägen  men det är upp till dig att hitta vad du vill ha hjälp med.

Helt vanlig dag

blev en helt vanlig lördag idag. Vaknde upp med Elin hemma hos mig. Hade en nice kväll med några onormala vänner. Idag har jag pluggat lite, vart och ridit såklart och fixat lite inför tävling imorrn! tagga till det. Dressyrtävling inom klubben som jag såklart har höga förhoppningar om. Får se hur det går imorrn. Hoppas ni också har haft en helt okey lördag eller bättre! 
 
 

THERE IS NOTHING ON THIS EARTH TO BE MORE TREASURED THAN TRUE FRIENDSHIP

 

 

 

 

 

 

 


Här kommer 2:a delen!

 
här är lite fler kvälls bilder. Älskar att ta foton på stranden när det är ganska mörkt och man kan vara sommarklädd:)
 
Träffade Obama på en fin resturang där borta. På tal om resturanger så var det väl helt okej mat där men den bästa var donken! haha går alltid hem och slår allt annat!
 
Dem gjorde helt sjuka sandfigurer! detta har dem gjort helt själva med olika spadar och händer.. fanns
jätte många som var hur coola som helst. Helt sukt att dem får det så bra. men fint var det:)
 
 
Detta är dem skönaste personerna jag någonsin träffat tror jag. Har skrattat hur mycket som helst både åt dem och med dem. Ta inte illa upp kilar med ni är helt störda.. fast på ett bra sätt;) Har lärt mig ganska mycket norska också då dem kommer därifrån. Haha, det är lite konstigt, dem fatta precis allt vad vi sa men vi fattade knappt någonting av vad dem sa. Och så pratade dem i 180 så man hängde inte med för fem öre. Nu håller vi kontakt på snapchat och skype och garvar så fort jag ser dem, haha sköna killar säger jag bara!
 
lite norska ord jag lärt mig:
hustru-kone
godis-snop
läsk-brus
brunhårig men blond på insidan- kinderägg
sen kommer jag inte ihåg.. dem var så konstiga.. ;)
 
Här är det som jag har handlat medans jag var i teneriffa, det är lite smink, några tavlor med fina texter och citat på. en svart väska till balen i trean. Ganska mycket smycken.. bl.a. armband, klocka, tåring , 2 navelpiercinger (en är inte med på fotot) och även ett halsband, en ring och hårnålar som också e till balen i trean. Jag tror att jag vill ha en ganska mörk karblå klänning, annasr får jag använda smyckerna som jag köpt vid andra tillfällen om jag ändrr mig:)
 
Så, det var lite bilder från min resa. Kommer också att lägga ut några på facebook och säkert någongång i framtiden när jag lngtar tillbaks till solen:) Tjao

Teneriffa del 1!!

Nu ska ni få massor med bilder från resan. Först tänkte jag bara säga att jag har haft det awesome även om det inte var 30 grader varmt, men har nog garvat den största delen av tiden! Haha jag skriver ett litet stycke till varje bild så blir det lättare att läsa:) Idag lägger jag ut ungefär hälften av bilderna och det jag har att berätta, min data är så seg så jag orkar inte med den allt för länge ;) Men imorn kommer den andra delen:)  
 
Här är några av alla bilder vi tagit på stranden under veckan. Både kvälls och dag bilder :)
 

Det absolut vidrigaste och äckligaste jag någonsin gjort, Fattar inte att jag ens gick upp på scenen inför alla och håler i en as farlig orm.. Jag var så rädd så hela jag typ skakade och efter att han tog bort ögonbindeln hade jag maskara under hela ögonen. Men ändå fett stolt. En tre meter lång gul pytonboorm vilken är den näst största ormen på teneriffa. Men en sak är säker aldrig mer!! inget jag rekomenderar..
 
Vi åkte ubåt också. var ganska läskigt eftersom det var utomland och jag litar inte riktigt på dem som jobbar där iblland. Men det var iallafall häftigt att se dem stora giftiga rockorna som jag tror var en och en halv meter långa oå bredden, och även alla andra konstiga fiska som fanns där nere. Vi var hela 30 meter ner under vattnet:O Haha pappas skämt innan vi åker dit: "tänk om båten sjunker då?" haha..
 
 

Home sweet home!

Jahapp, då var man hemma i kalla sverige igen då.. Haft en awesome vecka med Freja och har så mycket att berätta om, kommer bilder och historier. Har bl.a gjort det modigast någonsin! Träffat några som var dem skönaste killarna någonsin, och några som seriöst är overkligt snygga:o men nu ska jag sova så jag orkar upp imorrn:) börjar dagen med fysik.. Jobbigt men kul att träffa alla igen! Vi ses imorgon😘


Nyyår!!

Awesome nyår! Nu är klockan halv fem, jag har hunnit sova en timme, packat klart det sista och duschat. Så nu äntligen, TENERIFFA:D hoppas alla haft en bra nyår så ses vi när jag kommer hem igen. Kommer alltså troligtvis att inte bli så bra uppdaterinhäg här på bloggen:) lite bilder på mig före o efter jag kom hem..