No internet

Så, har inte kunnat uppdatera er på ett tag då mitt internet tog slut och inatt har vi inte vart "hemma", mer om det snart ;) så sen senaste inlägget har vi gått på 4 lion walks, letat efter "snares" i bushen, gjort leksaker till lejonen, matat lejonen och gjort en hel del med hästarna. Om vi börjar med i onsdags när vi letade snaror.. Snaror är en sorts fälla som människor placerar i bushen för att fånga djur. Snarorna är som en tunn metall tråd formad som en cirkel och fast satt i träd. När ett djur går in i denna cirkel spänns den mer och mer ju mer djuret försöker ta sig ur. Vi hittade dock inga snaror vilket ioförsig är bra, men å andra sidan hann vi bara gå 4km av hela området. 

När man gör leksaker till lejonen lägger man någon sorts djurdel inlindad i hö. Vi använde svansar vilket bara det var jobbigt, men idag var det hemskt. Vi har matat lejonen och för det behöver man såklart fixa maten.. Vi har alltså slitit med inälvor, blod, hela kossor och andra djur, hela huvuden och mycket mer. För mig var detta ett väldigt jobbigt moment, kändes som jag skulle spy hela tiden och allt var bara väldigt obekvämt. Detta är det värsta jag gjort i mitt liv och jag tänker inte göra om det, tänker faktiskt inte skriva mer om det alls för jag mår dåligt av att bara tänka på det. Många klarade dock av det bra men jag har alldelless för mycket känslor för djuren.. Vi har inte kunnat äta mer än bröd sen vi gjorde detta, och jag tror inte jag kommer kunna äta kött på ett bra tag.. 

Nu till hästaktiviteterna! Så i torsdag hade vi en hästdag med omvårdnad och två ridturer ute i bushen. På den lite längre turen fick vi rida intill både giraffer, zebror och andra djur vilket var välldigt häftigt! 

I fredags red vi ut vid 2 för att va med på overnight safari. Vi red till ett ställe ute i bushen där vi simmade med hästarna (lyckades ramla av så både jag och häst kom under vattnet XD). Hästarna ställde vi in i "boxar" i skogen och vi satte oss vid läger elden. Vi åt tre rätters middag och en lyxig frukost jämfört med på campet. Vi sov på höbalar med filtar och elden precis nedanför. På morgonen red vi sedan hem och fortsatte aktiviteterna som vanligt. Detta var verkligen en upplevelse. Jag kan nu checka av listan att ha både simmat med häst och sovit under stjärnorna. 


Vi har också hälsat på en skola med barn från 3:an till 6:an. Dessa barn är verkligen underbara men behöver verkligen hjälp! Jag kommer att göra ett inlägg om detta imorgon, då vi (tre tjejer) tänker starta en insamling till dessa barn. Men här är en bild på dem fina barnen <3 

Blev ett långt inlägg då jag inte kunde blogga de senaste dagarna, men nu har jag wifi igen! :)

Elefant dag


Så idag har vi medtadels varit med elefanterna. Vi började med att städa deras så kallade "bomas" somär deras inhängnader de är i över natten. Sedan fick vi se när elefanterna blir tränade och vi red en tur runt savannen. Miljön här är så himla annorlunda och häftig! Det har faktiskt varit kallt och blåsigt idag så långbyxor och tjocktröja var typ ett måste. På eftermiddagen gick vi på en lionwalk med samma lejon som igår. Dem två a:na som dem kallas (Africa, Alika ). Det är så häftigt att se bandet mellan lejonen och tränarna! Allt är typ som på tv, jag tror inte jag fattat att allt dessa faktiskt är på riktigt.. Men iaf, efter det letade vi upp elefanterna och promenerade tbx dem till sina bomas, vi gick typ runt över hela savannen innan dem var på plats.. Efter middag gick vi till baren en stund innan vi gick till sängs, ganska tidigt eftersom vi ska upp kl 6 varje morgon

Our first day on antelope park


Så idag har vi haft lite introduktioner både på stället där vi bor och hos alla lejonen. Jag kan även stolt säga att jag gjort min första lion walk vilket var heelt otroligt. Jag var lite skraj under en tid då ett av lejonen (Aftica) stirrade på mig flera gånger och vände sig om för att komma nära, då gäller det att vara på sin vakt! För det är ögon och öron son visar vad tankarna går till. Dessa lejon, africa och aliga är cubs, alltså ungar även fast dem redan är så stora, dem är nu 8 månader. När vi kom hem åt vi middag och satt och snacka i baren innan det blev en ganska tidig sänggång då klockan står på 05.30. Det är väldigt varmt här så man blir ganska trött, men det är verkligen helt underbart allting!!

Äntligen framme!

Så, äntligen är vi framme på antelope park i Zimbabwe. Efter ca 28 timmar, med bil, buss, flyg och väntan kom vi igår kväll fram. Flygresorna gick bra, det gjorde iof sig allt, men minibussresan från flygplatsen hit var hemsk! Vi åkte i en ganska skruttig bil med en ännu skruttigare släpkärra. 6 personer var vi och när vi landade låg temperaturen på 28grader. Bussresan tog drygt fyra timmar, på hårda plastsäten... Fyfan säger jag bara! Men det var värt det! För nu är vi här! Igår fick vi bara våra rum, åt middag och fixade wifi, så gott folk, jag kommer hålla er uppdaterade! Idag givk vi upp tidigare än vi behövde, så vi har varit på en egen liten rundtur och nu sitter vi och solar. Det är så himla underbart och fint här och alla är så trevliga! Det går lösa zebror, apor, hästar, elefanter och allt möjligt runt omkring på området. Alla hus ser ut som hyddor. Det ända som inte är så kul är att det är spindlar överallt, vilket jag hatar. Men kunde iaf sova någorlunda bra inatt.. Nu ska vi snart äta frukost och sen är det introduktionspass på schemat! Här är några mobilbilder:





Nu bär det av!

Dagen är kommen! Det har alltid varit en evighet kvar innan vi skulle åka men nu är det bara timmar kvar. Känslorna just nu är svåra att beskriva.. Jag är nervös, mest inför flygresan. Det är nästan läskigt när jag tänker på alla sjukdommar och hur annorlunda saker som mat och boende kan vara. Men samtidigt så är jag så himla taggad och har positiva tankar. Jag hoppas verkligen att allt med flygresan, all väntan och så kommer gå bra. Jag är nervös på ett helt annat sätt än vanligt. Det går inte riktigt att förklara.. När jag kollar på min nedräkning står det 11 timmar.. Idag händer det! Äntligen! :D



Jag kommer försöka.att blogga så mycket som möjligt, det beror helt på vilken tillgång till internet vi kommer ha.. Annars får jag lägga upp hela resan när jag kommer hem. 

Ebbisen


Ikväll va troligtvis sista gången jag träffar Ebba innan jag åker.. Hon e en riktig gullunge och hon kommer ha blivit så stor när jag kommer hem igen :o



Inte långt kvar nu :O

Jag kan inte riktigt fatta att jag om fyra dagar, alltså på lördag, kommer vara påväg mot mitt livs äventyr! Idag ska jag  växla pengar, fortsätta med packningen och ikväll rida. 

När Andrea och jag gick på en föreläsning på sacomässan om volontärarbete med djur, sa vi direkt att det där ville vi verkligen göra! Samtidigt som att vi sa att detta MÅSTE vi göra, så trodde jag inte att det skulle bli av. Men nu står jag här med flygbiljett som har avgång på lördag kväll! 

Även om jag inte åkt än, och hur det än kommer bli där borta, så kommer detta bli ett äventyr jag troligtvis aldrig kommer glömma! Jag är så glad att vi tog tag i det här på en gång och bokade, för hade vi inte gjort detta iår, när vi båda har sabbats år, så kanske det inte hade blivit av sen när man börjar plugga och sen får fast jobb. 



Min helg

Fredagen spenderade jag med mina vänner hemma hos mig. Vi firade mig lite med tacos och lite gott efter. Trodde det typ skulle bli för lite mat men typ hälften av allt blev kvar 😂 vi hade iaf kul men blev ingen krog efter för min del.. Bjuder på en bild på carin med en av mina klubbor jag fick av jesper i present, och presenterna jag fick av er som va här, tack så mycket för allt! 

Ps. Min årförbrukning av tandkräm som jag också fick av jesper är inte med på bilden... Och ja.. Han är en mupp! XD

I lördags var jag på 30 årsfest för min kusin. Måste bara säga att jag älskar min släkt så sjukt mycket. Trots att vi var från 19 år upp till säkert 60 år så dansade vi alla och hade kul tillsammans! 

Och så idag gick jag upp tidigt för att åka till stallet. Det har varit ponny tävling och efter 9 timmar på framhoppningen fick jag äntligen åka hem. Hem till tacos och soffa! 

2 hela år tillsammans


I måndags började jag dagen med att jobba fram till klockan ett och sen hem för att fixa iordning mig för kvällen.

Vi åkte till västerås där vi åt middag på Allstar och efter det kollade vi på tvåan av maze runner på bio. Det känns inte som att vi varit tillsammans så länge, å andra sidan är du den närmaste vän jag har. Även om vi haft det jobbigt ibland har det vart värt att kämpa för. Love you❤️

Muppar


Går absolut inte att beskriva händelsen såhär så att det blir som i verkligheten, men ett gäng vildsvin gav mig ett leende på läpparna när jag åkte hem från jobbet ikväll XD när jag kommer med bilen går dem över vägen, så jag stannar och även dem stannar i en klump i sluttningen upp mot skogen. Alla stod och glodde på mig och såg riktigt muppiga ut, men det roligaste va när jag skulle försöka ta ett kort på dem och dem blev rädda för blixten. Alla vände sig om och grymtade i kör samtidigt som dem försvann in under träden XD hade aldrig sett ett vildsvin på riktigt innan, men nu har jag, och nu har jag inte alls samma bild av ett vildsvin som jag hade innan!

Fake födelsedag


Fyller igentligen på torsdag men vi valde att fira mig den här helgen. Så idag när jag vaknade gick jag upp och bakade paj och sen har det vart folk här fram tills nu på kvällen. Tycker det är så mysigt när en ganska stor del av släkten träffas och umgås lite. Önskar vi gjorde det ännu mer för jag älskar verkligen min släkt! På bilden ser ni det jag fått idag. Det är 6st glas från kostaboda med olika motiv på, regnkappa, en soppskål till i min samling, doftljus, iphone 6s (har dock inte fått den än), pengar och trisslotter (fick 10 och van på en..). Tack så mkt allihopa! <3

Livet är orrätvist..

Grattis på din 50 årsdag moster❤️


Födelsedagsbak


Nu är kakor och bullar tills på lördag bakade, nu är det bara tårta och paj kvar. Älskar att baka, speciellt när man får bjuda på gosakerna! Tack underbara mormor för att jag får baka hos dig, är så mkt roligare med sällskap!

Min älskade vän


En gammal bild från en ritt ute på en grön sommaräng <3

Idag var den absolut bästa dagen på länge. Idag red jag Farino som jag inte gjort på flera år.. Farino har alltid varit den bästa häst jag träffat. Det säger jag inte bara sådär, som att vem som helst kan ha en favvorit häst i stallet. Farino är inte som andra hästar jag haft, han förstår mig när jag ber om något. Det var ca 4 år sedan jag slutade som hyrryttare på farino. Sedan dess har han tappat muskler, blivit trött på alla barn, grinig i spiltan, ovillig på lektionerna, barnen sitter och tar sig igenom lektionen genom att piska och sparka hela tiden.. Det skär i hjärtat att se det och veta att jag kan inte göra nått åt det. Hade jag haft en gård hade jag köpt farino på en gång och haft honom som min bästavän som alltid är där. Farino har inte gått på tygeln speciellt många gånger de senaste åren, han har blivit stel och rund om magen, och trots att han inte har dem bästa förutsättningarna försökte han verkligen göra sitt bästa idag. Han krökade på nacken utan att jag behövde göra något alls knappt och efter lektionen såg jag hur glad han var, nyfiken och öronen på spänt, precis som förr. Jag saknar det så himla mycket! Min älskade häst <3

Höstsol


Igår gick jag ut på en promenad med kameran runt halsen. Tänkte jag skulle ta lite fina höstbilder då det var så fint väder. Hittade dock inte så många sådär röda och fina löv, men blev några bilder ändå. Senare åkte jag med mamma å pappa till västerås och köpte bl.a en adapter till afrika. Och på kvällen åkte vi ut och åt kanelbullar med david vivvi och lilla ebba som växer så det knakar. Hon kommer ha blivit såå stor när jag kommer hem från afrika och inte sett henne på drygt 3 veckor :o

Baby


Fina lilla ebba är drygt 3 månader och har redan börjat ta sig fram på magen och lyfter på benen och går frammåt om man håller i. Idag somnade du i min famn och gav mig några av dem där underbara leenderna när du skrattar. Fina unge <3