Myshelg


I fredags gick elin och jag ner på stan och kollade efter lite julklappar och tog en fika. När man kollar på allt pynt förstår man att julen snart är här, men det känns inte alls som det.. 

I lördags fixade jag lite ärenden och sen åkte jesper och jag till stockholm för att träffa hans mamma och några till. Eftersom dem bor i Kiruna igentligen så träffas vi inte så ofta men när vi väl gör det är det super. Haha jag skrattar lite innombords varje gång dem pratar eftersom dem har sitt lilla egna språk. Riktigt härliga människor! Vi träffade dem på scandic hotell och var där med dem hela kvällen. Vi åt en riktigt god middag, badade, och bara umgicks. 

Än så länge har helgen vart super och idag åker jag och carin iväg till friends arena och international horse show så jag hoppas på en bra kväll! Bilder från ikväll kommer sen;)

...


Jobbig känsla. Att veta att jag ska slåss om endast 40 platser gör mig besviken på mig själv, för jag vet att jag inte har så höga poäng som det krävs.. Samtidigt vet jag att jag gör och har alltid gjort mitt bästa och det gör ont när det inte räcker.. Vet inte hur jag ska göra.. :(

Miss you sunshine


Bjuder på en semesterbild från Turkiet för 2 år sen

Ligger här och tänker på hur gärna jag skulle vakna upp i ett soligt land och dra upp gardinerna och se solen stråla över havet, polen ligger helt stilla och fåglarna kvittrar. Det skulle vara så skönt! Drar man upp gardinerna här får man bara se lövlösa träd och en grå mark och himmel som bara gör en trött. Nu vill jag ha snö så man får lite ny energi och vardagen blir mycket finare för det behövs! 

Stockholm dag 2


Idag var det saco mässa vilket en hel del ungdommar var på. Det var väldigt stort och massor med information. Jag kunde dock sortere bort ganska mycket eftersom jag vet att jag vill jobba med djur. Jag och Andrea är inne på samma spår men vi blev väldigt besvikna och ledsna när vi fick veta att det endast finns en ända utbildning i Sverige som utbildar djursjukskötare. Den har 40 platser och intagningspoängen är vääldigt höga.. Veterinär vill jag såklart också bli men det är ännu svårare. Dessutom har man hösten 2014 bestämt att djursjukskötare måste vara legitimerade vilket väldigt få är. Det gör att efterfrågan på djursjukskötare är väldigt stor och det är samtidigt väldigt många som vill bli det. Så varför finns det inte fler utbildningar och platser??

Efter att vi gått en stund väldigt ledsna så hitta vi iaf en resa som vi tänker göra. Det är en volontärresa till afrika där man tar hand om skadade djur och får uppleva afrikas djurliv på riktigt nära håll. Man kan få chilla med lejonen, sova ute under stjärnorna med leoparderna och mycket mer. Det är något jag skulle tycka var sjukt roligt ocv ett minne för livet. Om inte tala om alla erfarenheter och upplevelser man kommer vara med om. Jag längtar! 

Så något positivt fick vi iaf av dagen. Sen blev jag sminkad också av en makeup artist och det klagar man väl inte direkt över;) nu sitter jag dock hemma med huvudvärk och är helt slut i hela kroppen. Har inte sovit bra på några nätter och dagarna har varit fullspäckade så jag orkar faktiskt inte ta mig till stallet och rida. Skulle jag göra det skulle det bara bli pannkaka så då är det bättre att jag är hemma. Med tanke på allt plugg så behövs det också..

Stockholm dag 1




Ja hörnini.. Idag fick jag pallra mig upp trots en jobbig förkylning för idag skulle klassen till stockholm. Vi åkte buss vid 10 och vårat första stopp var på forum för levande historia där vi fick träffa en väldigt skön och cool kille. Han var verkligen stark och stog för vad han var, för han var nämligen rom. Vilket var syftet, att vi skulle lära oss mer om romer och deras historia.

Andra stoppet var på en synagoga. Det var en otroligt fin byggnad som har vissa speciella skillnader från en kyrka. Vi fick också se dem otroligt fina och paffiga torarullarna som fanns i toraskåpet längst fram i synagogan. Waow va fint allting var säger jag bara, och vilken kärlek och relation alla judarna har till varandra i församlingen!

Efter synagogan fick vi rast och tid att äta. Jag och några fler valde kungshallen vilket ofta blir stället jag äter på i Stockholm. Tacosen där går alltid hem. Vi hann faktiskt med att kolla lite snabbt i några affärer också, vi va ju i Stockholm och då kan man ju inte låta bli.. 

Sen var det dags för den sista grejen som var teater på dramaten. Det var såklart också väldigt fint och vi satt på asbra platser. Pjäsen heter "den girige" och var faktiskt riktigt bra! Skrattade flera gånger och skådespelarna var väldigt duktiga! Jag kan säga att dagen blev riktigt bra trots att jag fortfarande är förkyld.. Men måste ju säga att min klass är den bästa! Vi har nån av alla olika människor och alla är med alla, vilket är extremt skönt! Nu är jag tbx i min efterlängtade säng för att vila lite inför en ny dag i Stockholm imorrn!

Sjukling


Bjuder på en bild bara för att jag älskar tanken av att någongång få bli mamma 

Denna dag har varit väldigt lång och jag har knappast gjort någonting förutom att vilat framför vampire diaries och barnprogram. När man en sjuk tänker man att man har massor med tid att plugga och göra saker men det blir inte riktigt så.. Att plugga med huvudvärk och rinnande ögon är ingen höjdare.. Tur att jag har bästa pojkvännen på jorden som kommer med choklad! Men ska försöka plugga lite till nu och sen ska jag sova för imorrn måste jag vara frisk. Klassen ska till stockholm hela dagen och det blir inte kul om jag missar allt det.. Så jag hoppas jag kan sova bättre inatt och vakna frisk imorrn.. Man kan ju hoppas iaf:/

Oj vad tiden går..


Bjuder på ett quote från we heart it

I fredags var jesper lite krasslig så vi köpte en stor godispåse och hade myskväll hemma. Igår (lördag) var vi också hemma. Päronen var borta så jag fick vara hundvakt och fick lite tid till att plugga(vilket behövs!) tack älskling för att du är barnvakt till mig! <3 ogillar starkt att vara hemma själv när det är mörkt ute, och ännu mindre att gå ut med hundarna när det är kolsvart och knäpptyst.. Idag var en jobbig dag, började med huvudvärk och uppstigning vid 6 för att ha stalltjänst och tävla. Våra förutsättningar kanske inte va dem bästa.. Star var svullen och varm i höger bak och min energi och koncentration var inte på topp kan man väl säga.  Min ritt var helt okej men dommaren tyckte inte om min häst och var väldigt snål med poängen. Fick ändast 54% Men men, så är det med bedömningssporter, en stor del ligger hos dommaren. Nu är jag äntligen hemma, dock har jag väldigt ont i huvud och öron så nu ska jag sova..

Igår va en bra dag!


Efter skolan åkte vi hem en stund innan vi skulle ner till bion, och på den stunden började vi kolla bdb, OMG säger jag bara XD det gjorde att jag bara inte kunde sluta lee! Sen åkte vi ner till bion o hämta biljetterna, åkte o åt pizza, och sen kolla vi hunger games som kom ut igår. Den var bra men sorglig.. Var väldigt nära tårar kan jag säga.. En ovanligt bra torsdagskväll med mkt skratt!! Så det ska va! :D

Look what I found


Äntligen har jag körkortet i plånboken och nu kan jag äntligen lägga bort mitt moppekort. Nu börjar man känna sig vuxen.. Kändes verkligen konstigt att ta bilen och åka och handla:o vuxenpoängen börjar trilla in:/

You make me feel safe


Detta är en av dem bästa sakerna som finns. Att få krypa ner i sängen med dig och bli värmd av att ligga så nära varandra det går. Det känns konstigt att ibland sova ensam. Det känns verkligen att någonting saknas. Att få somna i din famn och vakna upp brevid dig är en av dem bästa känslorna som finns! Och dem där sena nattkonversationerna då vi pratar om allt möjligt! Din närhet är obeskrivlig!

Kärlek till helger


Helgerna står högt upp på behövar listan just nu.. Mörkret gör att jag blir tröttare än vanligt och allt blir jobbigare så snart hoppas jag på lite snö som kan lysa upp vardagen. Bilderna beskriver min helg lite grann. I fredags agerade jag fyllechaffis, tyckte jag va duktig som lyckades vara vaken! Har bestämt att jag ska göra lite lila slingor i håret för att förändra lite. I lördags red jag en sväng men största delen av dagen spenderades med jesper framför "chuck" som är den serie jag kollar på nu, riktigt bra faktiskt! Idag var det seriehoppning vilket alltid e kul men det är alltid lika jobbigt att behöva gå upp när allt man vill är att ligga kvar och mysa! Men det gick iaf jättebra! Vi rev en bom men det gör inget alls. Det är en otroligt stor skillnad i hoppningen från förr. Star är så mkt lugnare och känslan genom ritterna är riktigt bra. Det är när man känner utveckling som man känner lyckan av det man gör! 

I have never loved someone like you




OMG GISSA VAD!?!?

JAG HAR KÖRKORT!!!! och typ såhär glad är jag över det! :D :D :D :D :D :D Så himla skönt att allt gick bra och att jag slipper tänka på allt det där någonting mer. Och hur bra känns det inte att sätta sig i bilen, vrida upp volymen på radion, ha värme, istället för att rulla ut en iskall moppe och frysa ihjäl av den kalla vinden som drar.. Idag är en bra dag! :D



Time is running away


Du är allt bra konstig du. Älskar dig pappa! Och grattis på farsdag

Jahapp då va den här helgen över, har haft massa plugg så blivit en lugn helg.. Även fast jag har plugg så är det skönt att bara vila, vara hemma och mysa. Känns som man behöver det för att orka skolveckorna. Imorrn är det nya tag och får hoppas på en bra vecka!

Det var inte jag..


Okej det kanske va jag som satte igång brandalarmet men det va faktiskt min lärare som sa att jag skulle trycka på den så dörren öppnades.. Teknikarna blev iaf glada som var mitt upp i ett fysikprov och kunde prata lite om frågorna.. Jag slutade 10.10 idag men kom ändå inte hem förrän nu. Som tur e har jag min pojkvän som skjutsade hem mig! Nu sitter jag iaf med mjölk och pepparkakor och en hel del plugg, jippie vilken rolig fredagskväll!...

47 dagar??


Men gud va tiden går fort! Det är snart julafton?? Dags att börja tänka på julklappar till alla.. Tänk att man alltid ska känna sig så stressad för att man måste komma på bra presenter till alla. Kanske borde börja köpa redan nu så kanske jag slipper det iår.. Även fast jag blev chockad över att se att det var 47 dagar kvar så är jag ju såklart taggad och förväntansfull, som alla år. Julafton är familjen och släktens dag och den är alltid så mysig. Alla lyktor, pyntningar och julkänslan får mig att bli glad. Jag älskar julen! 

Öppet hus


Jahapp då va "snön" här, blir ju bara slask när det hamnar på marken så det blir ingden skillnad, förutom att det är sjukt kallt överallt. Idag fick vinterjackan och mössa åka på.. 

För att inte prata om det gråa vädret så var det öppet hus på skolan igår, jag var där i en timme ungefär och informerade om gymnasiearbetet. Senare åkte jag till stallet för att visa hur olika rörelser ska se ut. Det är så kul varje gång jag rider och visar upp för andra! 

Tillbaka till det vanliga


Jahapp då var skolan igång igen, ganska tröttsamt nu när det är så tråkigt väder.. I söndags åkte jag och jesper med sebbe och carin till kokpunkten och badade. Det var helt okej(såklart roligare än alla andra badhus) men vi trodde det skulle vara större än vad det va. Men det va kul och vissa grejer var nästan lite för läskiga.. 

Min första skoldag var faktiskt väldigt lugn, hade bara en lektion och det var bra så jag kunde va hemma och ta hand om min älskling som e sjuk.. Hoppas du är frisk snart!! 

Lov är bra grejer det


Älskar lov! Så skönt att inte behöva gå upp och ta sig till skolan, även om jag har plugg nu också så är det en helt annan sak. Så vad har jag gjort? I torsdags var mamma och jag i västerås för att ta vår lilla ninja till veterinären. Hon blev sövd och fick ta bort en hel dl tandkött som satt ovanför en tand. Jag hade så gärna velat vara med under operationen men det fanns inte möjlighet till det:( iaf så mår ninja bra nu och är lika busig som vanligt. När vi ändå var i västeråspassade mamma och jag på att shoppa lite och äta lunch. 

Idag har jag stalltjänst.. Var väldigt svårt att gå upp i morse, ville mer än allt ligga kvar och mysa med min älskade pojkvän som kommit hem från kiruna. Jag har saknat dig och längtar till att spendera kvällen med dig!