Kuligt väder när man är ledig..

I måndags åkte jag och syrran till västerås och "shoppade" lite. Åkte mest dit för ett par hängselbyxor men blev lite annat smått också. Älskar systerdagar som denna! 

Efter vi va inne i stan åkte vi även till erikslund där vi åt lunch och glass :)
Tisdagen gjorde jag inget speciellt förutom att äta middag med elin på royal. Resten av dan har jag kollat på elefantprinsessan (jag vet det är ett barnprogram och låter jättedåligt, men barnprogram är faktiskt väldigt bra ibland!) 
Nu hoppas jag att vädret vänder och kommer med soliga dagar för det här sommarvädret har sugit än så länge..

Sunday


Idag har jag för det mesta legat och chillat i soffan. Men när jag inte gjort det har jag min duster och pappa vart ute i skogen och plockat svamp( jag plockade även smultron o blåbär eftersom jag inte tycker det är gott att ha kantareller på typ mackan eller löst till maten). Det blev flera liter svamp, hela utebordet var täckt, och jag fick ihop bär till en tallrik med smultron, blåbär och mjöl, vilket är välldigt gott! 

Senare åkte jag och mamma för att hälsa på hästarna. Var flera veckor sen sist nu och saknar att få gosa med dem.. Men snart drar det igång igen! 



Mysdag


Lördagen spenderade jag med Jesper. Vi tog bilen till Stockholm där helkroppsmassage väntade. Som vanligt går tiden så himla fort när man ligger där och njuter även om vi fick i hela 50 minuter... Det var iaf väldigt skönt och ett mysigt ställe så jag tror inte att det var sista gången jag var där;)    Det var tänkt att vi även skulle äta middag i Stockholm men det regnade och vi kände att vi ville åka hem och duscha innan, så det gjorde vi också och det slutade med pizza framför how I met your mother. Även om det regnade massor igår tycker jag på nått sätt att det är ganska mysigt att gå i regnet. Speciellt när man går med den man älskar och på stockholms gator!

Hemma igen

För att kort beskriva vår lilla trip till gotland tänker jag bilderna tala mest. 
Vi kom till gotland o visby på natten så åkte direkt och la oss. Dagen bestod sedan av fotbollsgolf som inte alls gick så bra, vi skippar resultatet.. Efter det tog vi en sväng till visby och åt lunch på en resturang precis vid hamnen. Vi gick lite på visbys gator och tog en sväng in på garage 1 som är en helt otrolig affär med allt möjligt. På kvällen blev det trekamp och korvgrillning.

Dag två träffade vi på en till beardis, alltså samma ras som ninja och smilla. Vi gjorde ett besök på krysmyntagården där lite kryddor och annat smått åkte med hem. Tog åter igen en lunch vid hamnen i visby och efter det en glass på glassmagasinet, som är ett måste om man är på gotland! Jag tog sen bilen med pappa och fotade dessa djur som jag inte riktigt vet vad dem heter, men roliga ser dem ut iaf! På kvällen blev det kortspel med hela familjen.
Sista dagen tog jag vivvi lilla ebba o elin bilen till stan och tog en snabbshopping innan vi åkte å fikade på själsö bageri där dem har underbara bullar. Sen delade vi på oss, några till stranden men jag va en av dem som åkte hem och solade vid stugan, vilket jag gjorde helt rätt i. Dem andra var inte borta länge då det blåste storm vid havet, ungefär som på resten av ön.. Till lunch blev det pizza, efter det ett buspass för hundarna med sin nya polare och på kvällen blev vi bjudna på mat och spelade kort till sent innan vi åkte till färjan. Nu är vi iaf hemma, halv 7 på morgonen.. Har haft tre roliga och någorlunda okej väder men nu är det skönt att va hemma! 

Mysstad


Just nu befinner jag mig på gotland med familj och några till. Vädret har vart sådär en så länge men ska bli bättre. Än så länge har vi spelat fotbollsgolf, vart i visby och umgåtts med trekamp. Bilder kommer när jag kommer hem på lördag

Saknar mina hårtussar


Saknar dem små busfröna nu efter en vecka som dem vart på gotland, men snart får jag träffa dem igen

Ibland är mitt jobb fantastiskt

Idag var en jobbig dag. Jag har jobbat i princip hela dagen från tidig morron till sen kväll. Men det gjorde faktiskt ingenting för innan jag ska lämna avdelningen och gå hem sätter sig en kund vid mig, och får mig nästan att fälla en tår. Hon berättar hur mycket hon tycker om mig och uppskattar min hjälp, att jag är vänlig och har ett fint sätt, att jag alltid är glad och söt, att jag är så duktig som fixar och donar på kvällen, att jag kommer bli en duktig hemmafru, att mina barn och man kommer ha tur att få en så snäll och hjälpsam mamma och att hon önskar mig all lycka i framtiden. Jag vet inte om jag fick med alla fina komplimanger men vi samtalet var ungefär 10 minuter långt.. När hon sa att allt detta kom rakt från hennes hjärta och att hon hoppades att vi skulle ses i framtiden när jag gjort stora framsteg låg tårarna i ögonen, eftersom jag vet att hon troligen inte längre kommer finnas i livet när jag är vuxen. 

Jag blir så glad när min hjälp uppskattas och det är dagar som denna som det inte spelar nån roll hur hemsk dagen har varit när den avslutas på detta sätt.



För mycket att tänka på..

Har inte bloggat på flera dagar nu utav olika anledningar. Det har varut väldigt mkt som hänt på kort tid.. Nu sitter jag iaf hemma och ska äta och sovalite innan jag ska tbx till jobbet. Jobbar nämligen mördarpasset 7-21 idag och imorrn 7-16.30. Än så länge är det okej men efter imorgon vet jag en som kommer sova gott. Frestar er lite med en bild på kladdkakan jag åt igår på ett fik med jesper;)


Jobb.. Jobb.. Jobb..


Denna vecka har jag jobb varje dag, vilket sliter på orken. Igår fick vi dock smörgåstårta till fika och idag har vi bakat bullar. Då är det lite roligare och man får lite ny energi. Efter denna vecka kommer jag vara helt slut i huvudet efter en hel vecka på demens avdelningen och som tur är får jag lite ledigt då!

Säger allt men ändå ingenting

Förtrollande ansikte vet jag inte men det sista va ju bra..
Haha inte är jag nått snille då men ännu värre kock. 
Isf håller jag mig nog borta ifrån rikedommen 😂
Stämmer kanske men hade aldrig gått genom en skog så som hon gjorde!
Ja, man kan ju inte mäta på hur mkt en människa är värd för alla är ju trots allt lika mkt värda..
Åh dubbla tvillingar, jag vill ju ha tvillingar men räcker med ett par😉
Japp! Dem som inte vill ha mig vill heller inte jag ha! 

Även om dessa inte har nån sanning eller betydelse alls är jag nästan tvungen att göra dem bara för att se vad jag får för resultat.. 

Grönalund

Söndagen spenderades med en heldag på grönan med några från naturligan. Blev en lång dag så vi va alla trötta påvägen hem. Men vi hade en rolig dag tillsammans med lagom bra väder! Jag försökte vinna två stora nallar och en stor panda men ist fick jag två rosor och en liten groda. Bättre lycka nästa gång antar jag.. Men har man otur i spel har man ju tur i kärlek som man brukar säga , och det stämmer ju bra eftersom jag får spendera tid med min älskade pojkvän.



"Rubrik"

I torsdags kom beskeden om antagning till hösten. Grattis till alla som kom in på det ni ville, själv ligger jag som reserv men vill ta ett år ledigt från skola. Tors och fre spenderades på jobbet. Alltid lika trött när jag kommer hem men på fre kväll kom elin till mig och efter en stund bestämde vi oss för att gå ut och slutade på all in. Idag har jag inte gjort någonting speciellt alls. Blev bara 4 timmars sömn inatt så jag somnar nog tidigt ikväll för imorrn bär det av till grönan! :D

Väntan på besked


I eftermiddag får vi svaren. Jag tror inte att jag kommer in, men om jag skulle göra det vet jag inte vad jag gör. I oktober åker jag ju till afrika vilket troligen inte går om jag skulle börja plugga i höst. När jag sökte var jag helt säker på att jag inte skulle komma in, och jag tror det fortfarande inte för snittet är väldigt högt. Men här för ett tag sen kom en nyhet som fick mitt hopp om att kunna bli djursjukskötare att stanna. Idag är det sjukt stor efterfrågan/brist på djursjukskötare då det inte finns så många med legitimation som infördes nyligen. Därför måste staten göra någonting åt saken och kanske är då lösningen att utöka dem få 40 utbildningsplatser som idag finns i Sverige.

ni gör varje dag lite bättre

 

Regniga dagar

Igår tog jag tag i min garderob och bestämmde mig för att städa ur den. Så ja, sagt och gjort. Tog ur allt och vek om och hängde upp varenda klädesplagg. Jag förstod att det skulle ta en stund men inte så länge som det gjorde. Jag började vid 12 och var klar vid 6 på kvällen.. Tog några små pauser och busade med smilla för att inte dö av tråk. Nu ärdet gjort och kommer inte göras om på ett tag XD 



Går du förlorar jag min kärlek och min bästa vän

Jag har träffat en kille som jag älskar med hela mitt hjärta, som jag har många fina minnen med och som jag aldrig, aldrig vill skiljas ifrån ❤️

Välkommen till familjen



Nu har vi hämtat vår lilla bebis som troligtvis ska heta smilla. Nu har vår lilla(som nu är stora) ninja fått en ny kompis när hennes älskade wilma ser på henne från himlen. Hoppas hon trivs här hemma med oss, hon har iaf redan busat och gått på upptäcksvärlder runt i huset och på tomten! 

Sommarkvällar

Idag bjöd Sverige på en till dag med underbart väder. Hade det inte vart för den otroliga sorgen över att min fina hund jag haft genom hela mitt liv sprang till himlen idag hade denna dag varit en perfect sommar dag! På dagen var jag hos Andrea som igår och solade och badade med några till och på kvällen träffades mina naturare och jag och hade lite mys ute i bredsand med grillning. Grillningen gick dock inte som planerat med vi lyckades iaf grilla korvarna någorlunda bra..


Farväl min älskade vän ♥




Hejdå min fina vovve och bästavän.. Du har funnits med i mitt liv så länge jag kan minnas, hela 14 år, men nu är du i himlen. Även om du inte kunde prata så har du alltid funnits där med din närvaro. Jag önskar dessa farväl aldrig behövdes ta för jag kommer sakna dig så grymt jävla mycket. Ninja kommer fundera vart du är och sakna sin kompis och familjemedlem precis som resten av familjen. Du har inte bara varit en hund, du har varit som en människa och du kommer alltid finnas kvar i mitt hjärta! Jag hoppas du har det bra där du är för du är värd det allra bästa! Du fick somna in på ett fint sätt med mig mamma och mormor vid din sida och du ska få vila i frid hemma hos mormor och ditt favorit ställe.

 Jag älskar dig Wilma ❤️

Sommarvärme


Torsdagen spenderades hemma hos Andrea med sol och bad. Ibland önskar jag att vi också hade en pool hemma! Vi låg och pressade hela dagen och när jag kom hem satte jag på mig springkläder och gick ut och sprang/gick. Fick håll efter halva vägen som aldrig ville släppa.. Sen somnade jag ganska fort i soffan för jag var helt slut efter dagen. Idag fredag är en tung dag:( men jag ska börja den med att göra en repris av igår


Onsdag


Idag tog jesper och jag en lång sovmorgon innan vi åkte en sväng till västerås. Eftermiddagen spenderades i solen och kvällen framför suits, har inte så många avsnitt kvar nu :(

Förberedelser inför den mest spännande resan i mitt liv


Igår träffades jag och Andrea för att sätta oss ned och ta tag i vaccinationerna inför vår resa till zimbabwe. Det slutade med att vi åkte till uppsala vaccinationsbyro där vi fick info om alla olika sprutor och tabletter som ska tas. I bilen på väg dit tänkte vi "tänk om dem säger att vi ska ta en spruta redan idag:o" för det var vi inte förberedda på, men precis så blev det. Vi båda tog 2 sprutor var. Det var igentligen bara bra för då hann vi ju inte bli nervösa eller så innan. Känns verkligen så himla kul för nu är det inte långt kvar och jag är så spänd på hur det kommer bli!! Efter besöket tog vi en sväng runt stan och stannade på ett fik och tog en fika innan vi åkte hem.

Kvällen spenderades med min lite allt för konstiga pojkvän framför tvn och em finalen. Jag gissade på lika i ordinarie tid och förlängning och att Sverige skulle ta hem straffarna, och precis så blev det! Grattis Sverige!