Love this place

Igår hade vi en hel ledig dag med chill runt polen. På eftermiddagen gick vi ut i bushen till polocross fältet där det var en fotbollsmatch. Haha direkt när vi kom och satte oss på sidan kom massa folk från bortalaget och ville ta kort med oss XD fattar dock inte hur dem kunde spela en riktig match utan några linjer, hemmagjorda mål och typ hälften av lagen spelade barfota medans andra hade dobbar.. Bara att gå i det hårda gräs som är här med taggiga kvistar och annat gör ont.. Iaf, vi kollade en stund innan vi gick på en lion walk innan middag. 

Idag har vi gått på lion walk på morgonen. Är faktiskt riktigt skönt att gå ca 3km nästan varje morgon, speciellt med två lejon runt omkring! Efter det har vi skrubbat det vuxna lejonens "vatten skålar" och plockat skit och matrester. Dem lejonen vi går med är alltså fortfarande små och går på promenader för att få jaga och lära sig agera i det fria, medan de vuxna lejonen är i sina inhängnader, varav det finns gravida lejon. För och efter bild på rengöringen av vattnet..


Så sen hade vi orm tid och fick mycket information och fick hålla flera av ormarna. Det kändes inte så säkert när afrikas farligaste orm fanns i en bur, som dessutom fångades här i närheten av var vi bor, nämligen en svart mamba:

Som tur va höll vi inte i den. Vi fick hålla två små som var ofarliga och en pyton som kan vara väldigt farlig. Såklart skulle vi hålla i den farliga, men har tyvärr bara foto av det på min kamera så visar det när jag kommer hem igen!

Sista passet var vi ute för att studera de nästan helt fria lejonen som har föds upp här på projektet och såsmåning om ska släppas ut helt. Just nu är dem i en inhängnad som är typ 4x4 km. Vi körde då in med en bil där vi satt i en gallerbur på flaket och dokumenterade i princip varje rörelse lejonen gjorde. Det var lite långdraget då lejonen för det mesta låg stilla och vilade. Vi gjorde detta för att bland annat se hur lejonen är med varandra och vad dem reagerar på och visar intresse för i naturen.



Kommentarer




Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback